Ghidul candidatului la admiterea in liceu

Dragi elevi, absolvenţi ai clasei a VIII-a

Într-un an deosebit, într-o perioadă diferită, într-un context nou, dar în acelaşi parcurs al destinului, vă aflaţi în momentele în care lăsaţi în urmă copilăria şi vă pregătiţi să îmbrățișați adolescent şi efervescenţa care o însoţeste. Chiar dacă ați trăit zile diferite, finalul gimnaziului vă regăsește cu speranțe şi deziderate care nu se vor împiedica de o situație altfel.
Pentru că sunteţi promisiunea viitorului pe care ni-l dorim cu toţii, pentru că aveţi educaţia de învingători, pentru că aveţi curajul de a înfrunta obstacole, veţi deveni, peste puţine zile, tinerii cu proiecte de viaţă bine conturate. Aşa cum închizând o uşă aveţi în faţă un drum, aşa cum soarele răsare mereu după o noapte oricât de neagră, şi voi deveniţi certitudinea unui “mâine” mai bun.
Este prima escală a unui zbor ce vi-l dorim înalt, este momentul unei prime alegeri, este una din deciziile care vă vor deschide numeroase posibilități. Alături de familia de acasă şi cea din învățământul timișean vă susţine, vă îndrumă şi vă întâmpină cu o ofertă educaţională variată şi bine fundamentată în actualul context social, cu posibilități multiple pentru a va regăsi orizontul şi pentru a deveni oameni valoroşi, educaţi, cu o mentalitate care să vă facă cinste indiferent încotro şi cum veţi interacţiona.
În acest ceas al unui nou început, avem convingerea că, înainte de toate, veţi fi caractere măreţe, veţi dovedi initiativă, nu vă veţi opri din ascensiune şi nu vă va speria noutatea. Fie că alegeţi cursuri liceale, fie pe cele profesionale, veţi transforma copilul din voi în adultul de nădejde al societăţii şi al familiei, veţi rescrie mândria pe care o vom resimţi cu toţii având în minte imaginea primului stilou şi acum a unei diplome care vă
onorează.
Cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Alexandru Mocioni” din Ciacova vă doresc success!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.